palaa takaisin

SOFTWARE POINT | Terveysteknologian kehittäminen

Laboratorio­­järjestelmän käyttäjäkeskeinen suunnittelu

Adage opasti Software Pointin tuotekehityksen käyttäjäkeskeisiin prosesseihin ja toimii kumppanina käyttöliittymäsuunnittelussa.

TAVOITE

Software Point haluaa tarjota asiakkailleen tehokkaan tietojärjestelmän, jonka avulla ohjataan kliinisten laboratorioiden toimintaa kokonaisvaltaisesti ja täysin digitaalisesti. Terveydenhuollon ammattilaisten käyttämässä järjestelmässä käytettävyys on elintärkeää prosessien tehokkuuden, korkealaatuisen terveydenhuollon ja potilasturvallisuuden saavuttamiseksi.

RATKAISU

Adagen käyttökokemussuunnittelija toimi pitkäaikaisessa yhteistyössä osana tuotekehitystiimiä jalkauttaen käyttäjäkeskeiset suunnittelumenetelmät osaksi liiketoimintaa. Yksi tuotteen moduuli kehitettiin ketterällä käyttäjäkeskeisellä periaatteella, ja tämän pohjalta koko tuotteelle laadittiin käyttöliittymäohjeisto. Yhdessä tuotekehityksen vetäjien kanssa muotoiltiin vaatimustenhallinta, joka huomioi loppukäyttäjät. Edelleen jatkuvassa yhteistyössä järjestelmän käyttöliittymää suunnitellaan iteratiivisesti loppukäyttäjien kanssa eri puolilla Pohjoismaita.

Software Pointin suurimmat järjestelmät hoitavat 2,8 miljoonan asukkaan näytevolyymia

Asiakkaan näkökulmasta

”Käytettävyyden parantaminen on varmasti yksi tietojärjestelmäkehittäjän ja toimittajan isoimpia haasteita. Nyt siihen on päästy tarttumaan ammattimaisin keinoin ja pikkuasioiden viilaamisesta on päästy uuteen ajattelumalliin, jossa pyritään tekemään käytettävyyshyppy uudelle tasolle. Tähän ei olisi pystytty eikä uskallettu lähteä ilman Adagen panosta.”

Niina Vaheri
Tuotepäällikkö, Software Point


Software Point on pohjoismainen laboratorioiden toiminnanohjausratkaisuihin keskittynyt ohjelmistoyritys, joka on osa globaalia LabVantage-konsernia. LABVANTAGE Medical Suite on käytössä yli 20 pohjoismaisessa sairaalalaboratoriossa.