Video: Mitä käytettävyystestaus on?

helmi 9, 2017 | Näkökulma |

Käytettävyystestaus auttaa saamaan selville, toimiiko verkkopalvelusi, kuten on tavoiteltu. Adagen videolla on käynnissä käytettävyystesti, jossa verkkopalvelun asiakas tekee etukäteen ideoituja testitehtäviä John Nurmisen Säätiön merellisen kulttuuriperintöpalvelun Lokin sivustolla.

Käytettävyysti paljastaa kaunistelematta, mitkä asiat verkkopalvelussa ovat käyttäjälle haasteellisia esimerkiksi navigaatiossa, lomakkeissa ja sisällön ymmärrettävyydessä. Käytettävyystestaus on verkkopalvelun kehityksessä kannattavaa, koska käytettävyydellä on suora vaikutus liiketoimintaan muun muassa yleisen asiakaskokemuksen ja asiakastyytyväisyyden, käyttäjän onnistumisen kautta sekä konversion kuten ostojen, täytettyjen lomakkeiden, klikkausten tai lukukertojen kasvun kautta.

”Ei tätä oikein muullakaan tavalla voisi tehdä. En keksi mitään projektia, mihin tätä (käytettävyystestiä) ei voisi suositella – ellei ole jotain hyvin suoraviivaista, missä olisi vain vaihtoehdot a ja b. Kyllä tämä parantaa ihan varmasti mitä tahansa palvelua”, lokistories.fi -sivuston projektipäällikkö Anna Herlin John Nurmisen Säätiöstä perustelee videolla, miksi käytettävyystestaus on tärkeää.

Käytettävyystestaus tuottaa konkreettisia parannusehdotuksia

Käytettävyystestaus on tehokasta, koska ulkopuoliset silmäparit voivat vahvistaa käsityksiä jo tiedossa olevista haasteista, mutta myös näkevät asiat monesti eri tavoin, kuin palvelua kehittämässä ollut henkilö. Käytettävyystestauksen lopputuloksena raportoitaviin haasteisiin kerromme aina myöskonkreettisia parannusehdotuksia.

”Tiesin, mitä odottaa: Osin sainkin sellaista palautetta, mitä oli odotettavissa. Ja osin sellaista palautetta, mitä ei yhtään osannut odottaa. On kyllä tosi antoisaa, ajatuksia ja ihan konkreettisia toimenpiteitäkin ohjailevaa”, Herlin summaa testin antia.

 

Kiitokset videoon osallistumisesta Karrille, Adagen käytettävyysasiantuntija Rolf Södergårdille sekä John Nurmisen Säätiön Anna Herlinille!

Sofi Weckman (teksti) sekä Janne Tompuri & Ville Henriksson (video)

Haluatko testata digitaalista palvelua käyttäjien kanssa, ja saada aitoa käyttäjäpalautetta jatkokehityksen tueksi? Haluatko varmistaa, että palveluasi on helppo käyttää ja käyttökokemus on sujuva? Ota meihin yhteyttä osoitteeseen , niin tehdään yhdessä palvelustasi käytettävämpi!

 

Lue lisää:
Top 5 haasteet verkkosivustojen käytettävyydessä
Perinteinen käytettävyystestaus kannattaa yhä
Adagen käytettävyyspalvelut