Lisää adagelaisia – mistä tätä väkeä oikein tulee?

loka 24, 2016 | Asiantuntijat, Näkökulma |

Adage jatkaa kasvuaan palvelumuotoilun, visuaalisen suunnittelun ja front-end-toteutuksen parissa. Adagessa on aloittanut näissä tehtävissä kolme kovaa ammattilaista. Keitä he ovat miehiään, ja miten he vahvistavat Adagen osaamista?

Hei, hauska tavata! Keitä te olette ja miten päädyitte Adagelle?

Harri Huhtala

Harri: Nimi on Harri Huhtala. Olen aiemmin toiminut it-integraatioyrityksessä front-end- ja käyttöliittymäsuunnittelijana. Minulla oli Adagesta mielikuva alansa huippuna – erityisesti käyttäjälähtöisen suunnittelun osalta. Ja koska käyttäjälähtöisyys on jatkuvasti ohjannut työtäni, päätin hakea hommiin. Ilokseni pääsin aloittamaan front-end-kehittäjänä elokuun puolivälissä!

Sami: Sami Kähkönen tässä, terve! Toimin aiemmin mainostoimistoissa graafikkona ja AD:na, mutta nyt nimikkeenä on UX designer. Koulutukseltani olen graafinen suunnittelija. Visuaalisen suunnittelun parissa työskennellessä ymmärsin pian myös käytettävyyden ja käyttökokemuksen tärkeyden. Halusin visuaalisen suunnittelun ohella keskittyä myös yhä enemmän käyttökokemuksen suunnitteluun – kulkevathan ne käsi kädessä – joten Adagelle tulo tuntui luontevalta.

Ville: Moi! Ville Henriksson on nimi. Olen entinen sisältöstrategi, nyt ilahduttavasti palvelumuotoilija Adagessa. Markkinoinnin konsulttina työskennellessä erityisen kiinnostavaa oli suunnitella ja toteuttaa organisaatioiden loppuasiakkaita palvelevia sisältöjä. Samalla kuitenkin halusin kasvattaa omaa asiantuntijuuttani ja hyödyntää aiempaa kokemustani digitaalisten palveluiden suunnittelussa. Hyppyä palvelumuotoilun maailmaan jouduttivat myös opintoni Aalto-yliopistossa sekä diplomityöni, joka käsitteli palvelumuotoilua asiantuntijapalveluiden parissa.

Mikä teitä innostaa työssänne? Onko teillä bravuuritemppuja?

Harri: Minua on aina kiinnostanut, kuinka käyttäjää palvellaan mahdollisimman vaivattomasti. Ja koska digitaalisissa palveluissa ensisijaisesti käyttöliittymä ja tämän ominaisuudet tukevat ihmisen käyttökokemusta, erikoistuminen front-end-tekniikoihin innosti ja innostaa edelleen.

Olen keskittynyt hoitamaan suuria kokonaisuuksia sen sijaan, että opettelisin toteuttamaan erityisesti vain jonkin tietyn moduulin. Tämän takia uusien asioiden ja tekniikoiden opettelu jaksaa kiinnostaa koko ajan. Olen myös kova työjuhta!

Sami Kähkönen

Sami Kähkönen

Sami: Sekä käyttökokemus- että visuaalinen suunnittelu ovat pohjimmiltaan ongelmanratkaisua, mikä tekee työstä äärimmäisen kiinnostavaa. Joidenkin asioiden kanssa joutuu välillä tuskailemaan, mutta kun asiat loksahtavat paikoilleen, niin täyttymyksen tunne on varsin mukava. Ratkaisuillani pyrin helpottamaan sekä meidän asiakkaamme että loppukäyttäjien elämää.

Monipuolisuus on minulle suuri vahvuus. Mainostoimistotausta auttaa ajattelemaan, ei pelkästään käytettävyyden, vaan myös markkinoinnin ja viestinnän näkökulmaa.

Ville: Tartun tuohon Samin mainitsemaan monipuolisuuteen ja erilaisten näkemysten yhdistämiseen ihmislähtöisessä suunnittelussa. Palvelumuotoilijan työssä erityisen innostavaa on lähestymistapojen määrä, jolla käyttäjää voidaan palvella. Samasta syystä palvelun kehitys vaatii usein monen osaamisalueen yhdistämistä. Ja tässä Adagen kollegat ovat mieletön rikkaus! On hienoa huomata, kuinka asiantuntevaan, monipuoliseen ja toisiaan tukevaan joukkoon sitä on päässyt.

Ihmisten arki ja työympäristöt vaativat palvelulta aina omanlaisensa lähestymistavan. Arjen ongelmien ymmärtäminen sekä ymmärryksestä kumpuavat luovat ratkaisut ovatkin työn suola. Samalla koen asiakasymmärryksen keruun ja tämän hyödyntämisen konseptoinnissa myös omaksi vahvuudekseni.

Ville Henriksson

Hienoa! Työ mahtaa vaatia jämäkkää omistautumista. Jääkö töiden jälkeen enää energiaa muulle elämälle?

Harri: Jäähän sitä. Tosin oman osaamisen kehittäminen on sen verran motivoivaa, että välillä myös vapaa-aikaa kuluu työhön liittyvien uusien asioiden opetteluun. Onneksi aikaa riittää myös kuntoiluun sekä kahdelle tytölleni.

Sami: Vaikka työ itsessään on älyttömän kiinnostavaa, teen ajatustyön vastapainoksi mielelläni jotain aivan muuta. Tällä hetkellä uin paljon ja tallaan Helsingin katuja kamerani kanssa. Lisäksi olen herätellyt unessa olleita piirustustaitojani.

Ville: Luen mielelläni aiheista, jotka saattavat olla aluksi kaukana omasta kokemuspiiristäni, mutta mahdollistavat uusien yhteyksien rakentamisen eri teemojen välille. Ehkä turhankin paljon aikaa valuu myös nettikirppareiden ja -huutokauppojen selaamiseen!