Sofi Weckman – tutkimustiimimme uusi kaksikielinen vahvistus

kesä 17, 2015 | Asiantuntijat |

sofi

Käyttökokemusasiantuntija Sofi Weckman hymyilee työpisteellään, koska takana on onnistunut kevät. Sofi on vuoden alussa hypännyt mukaan täydentämään Adagen tutkimustiimiä, ja on innoissaan keväästä, joka on täyttynyt lukuisista erilaisista käytettävyystutkimuksista. Kevään aikana Sofin tutkimukset ovat liittyneet muun muassa verkkopalveluiden, verkkopankkien, intranettien, mobiilikäyttöliittymien ja pelien käytettävyyteen. Hän on laaja-alaisesti tehnyt käytettävyystestejä, käytettävyyden asiantuntija-arviointeja sekä vetänyt ryhmähaastatteluja. Yksi viimeisimpiä projekteja on esimerkiksi ollut Helsingin kaupungin verkkosivuston käyttäjäkokemuksen ja käytettävyyden parantamiseksi toteutettu käytettävyystutkimus kohderyhmien käyttäjien kanssa.

Sofi viihtyy erinomaisesti monipuolisten, haastavien ja vaihtuvien työtehtävien parissa, joita eri projektit rytmittävät. Hän on aina ollut kiinnostunut monipuolisesti eri asioista sekä utelias uusia haasteita kohtaan, joten tiheästi, parin kolmen viikon välein alkavat tutkimukset sopivat hänelle erinomaisesti.

Työssään Sofia motivoi halu ymmärtää käyttäjiä jatkuvasti paremmin ja siten auttaa asiakasta luomaan käyttäjätarpeita vastaavia palveluita. Entisenä maajoukkuetason urheilijana Sofi kohtaa haasteet täsmällisellä ja määrätietoisella otteella ja haluaa, että tulokset ylittävät asiakkaan odotukset.

Työssään Sofi on jatkuvasti yhteyksissä niin asiakkaisiin kuin käyttäjiin. Tässä onkin hyötyä Sofin luontaisesta sosiaalisuudesta. Taustaltaan hän on diplomi-insinööri Aalto-yliopistosta ja jo opiskeluaikojen aktiivisen järjestötoiminnan kautta on oppinut kohtaamaan erilaisia ihmisiä ja työskentelemään yhdessä heidän kanssaan. Myös kiinnostus tekniikan, ihmisen ja liiketoiminnan ymmärtämistä kohtaan näkyi koulutusvalinnassa, kun hän muutti Oulusta Otaniemeen opiskelemaan informaatioverkostojen tutkinto-ohjelmassa.

Hänen kaksikielistä sydäntään lähellä on myös käyttökokemuksen kehittäminen toisella kotimaisella kielellä.