Parempaa käyttökokemusta

syys 2, 2015 | Asiantuntijat |

Outi Moisio-Eloranta

Palvelumuotoilija Outi Moisio-Eloranta suunnittelee työkseen verkkopalveluita huomioiden niiden koko kehityskaaren eri vaiheet. Tavoitteena on tuottaa palvelun loppukäyttäjälle onnistumisen tunteita herättävä käyttökokemus.

Outi toivoo, että käyttäjät pääsisivät palveluita käyttäessään kokemaan mahdollisimman usein ”wow”-elämyksen. Häntä kiinnostavat erityisesti kuluttajille suunnatut palvelut ja niiden käyttökokemuksen kokonaisvaltainen kehittäminen.

Outi pyrkii suunnittelemaan palveluita, joissa unohtumaton käyttökokemus kohtaa hyvän käytettävyyden. Tähän päästään ottamalla käyttäjät mukaan suunnitteluun. Outin on muun muassa työpajoja, haastatteluita ja käytettävyystestejä laajasti hyödyntäen ymmärrettävä, mitä käyttäjät haluavat, miten he toimivat ja miten he näkevät palvelun. Tärkeää on myös huomioida asiakkaan liiketoimintatavoitteet ja -vaikutukset.

Palvelumuotoilijana Outin arkeen kuuluu etsiä käyttökokemusta kohottavia ratkaisuja tietylle osa-alueelle tai koko palvelulle alusta loppuun. Outin viidentoista vuoden kokemus verkkopalveluiden suunnittelusta mahdollistaa vahvan asiantuntemuksen, jonka hän työssään haluaa tuoda asiakkaidensa käyttöön.

Outi aloitti Adagessa helmikuussa 2015. Hän on aiemmin työskennellyt muun muassa HTML-ohjelmoijana, konsepti- ja käyttöliittymäsuunnittelijana, visuaalisena suunnittelijana sekä käyttökokemusasiantuntijana. Laajasta osaamisesta on käytännön hyötyä myös siten, että hän tuntee teknisten toteuttajien ja graafikoiden työskentelytavat ja pystyy luontevasti kommunikoimaan käyttäjien lisäksi toteuttajien kanssa.

Adagessa Outin projekteihin ovat kuulunut mm. kansainvälisen verkkokaupan visuaalinen suunnittelu sekä suomalaisen koulutustahon verkkopalvelusuunnittelu. Tyypillisiä projekteja ovat aiemminkin olleet suomalaisten ja kansainvälisten yritysten kuluttajapalvelut sekä verkkokaupat.

Outin vapaa-aika kuluu oman typografisia lastenlaulujulisteita tarjoavan verkkokaupan parissa. Juuri C-laulututkinnon suorittanut koloratuurisopraano on harrastanut koko elämänsä laulamista ja laulaa kuoron lisäksi iltaisin pienelle pojalleen.